HTML

körülöttemavilág

Mozi, színház, koncert, kiállítás....Komolyzene, kirándulás, műemlék. Egyszóval kultúra, ahogy én látom. Hátha téged is érdekel. Mert még nem láttad, vagy ha mégis, neked is van róla véleményed :)

Friss topikok

Címkék

HONEYBEAST SYMPHONY II. - Egy mézédes bestia az Arénában

2018.11.23. 09:03 dasilva64

h2_1.jpgNévnapi ajándék volt ez a szomorkás, szürke novembert felrázni hivatott koncertjegy. A Honeybeast ugyanis nem kevesebbet vállalt, mint hogy egy óriás szimfonikus zenekarral, rengeteg vokalistával és néhány cirkuszi  akrobatával kiegészülve megtölti a Papp László Sportarénát, és elfeledteti, átértelmezi, reménytelivé varázsolja szürke, ködszitálós, fáradt, sötét világunkat.

1 komment

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE - magyar drámába oltott thriller, 2018

2018.11.16. 22:06 dasilva64

x.jpgÉva (Balsai Móni) igazi lúzer. Egyedül neveli problémás kamaszlányát, Katit (Bujáki Zsófi), mivel férje, Gábor (Fekete Ernő) öngyilkos lett. Lakáshitelét képtelen törleszteni, végrehajtás fenyegeti, napjai magányosak és unalmasak, munkahelyén is csak el nem ismerés és megalázás a sorsa, ráadásul pánikrohamok nehezítik az életét.

Szólj hozzá!

NYITVA - magyar film, 2018

2018.11.02. 15:54 dasilva64

nyitva.jpgNagypál Orsi filmjét jócskán megelőzte a híre: az az új magyar film, tudod, amiben van swinger club, meg édeshármas, meg nyitott házasság, fúúúúú, nagyon durva... Vagy így: végre egy olyan magyar vígjáték, ami nem az altesti humorra alapoz, és nyíltan felnőttesen beszél szexuális problémáinkról!  Vagy nézzünk pár cikkcímet: Kiverte a biztosítékot, hogy a monogámiát meg merem kérdőjelezni (Nagypál Orsi); Egy szexkomédia végzi el a genderszakok munkáját (Index); Az édeshármas vicces, a megcsalás nem (Port.hu), Sikamlós szexkomédia (Origo)...

Szólj hozzá!

BARANGOLÁS A MAGYAR FEMINIZMUS SZÜLETÉSE KÖRÜL A SÉTAMŰHELLYEL

2018.10.15. 22:42 dasilva64

seta.jpegMihez kezdjen az ember 3-5 óra szabadidővel, ha nem akar bezárva ülni egy moziban vagy otthon a tévé előtt, nincs kedve céltalanul barangolni az ismerős utcákon, nem vágyik sporttevékenységre - se szellemire, se fizikaira -, de azért menne, megismerne, tanulna, ámuldozna, szórakozna...?

Szólj hozzá!

CARMINA BURANA - a szerelem erotikus himnusza trendi fényjátékba öltöztetve az Erkel Színház színpadán

2018.10.08. 14:49 dasilva64

cb12.jpgCarl Orff (1895-1982) nem csak zeneszerző volt, de sikeres pedagógus (tánciskolai zenetanár), és az ókor-középkor iránt megszállottan érdeklődő összművészeti alkotó - totális komponista. A zene mellett gyakran írta meg a szövegeket, illetve maga alkotta meg a vizuális elemeket is: a táncot, a díszletet, az akciókat.

 

Szólj hozzá!

NAPSZÁLLTA (Sunset) - magyar-francia dráma, 2018

2018.09.30. 23:15 dasilva64

nsz9_1.jpgNapfényes-ráérős őszi délelőtt, a magyar rendező-csodagyerek második filmje, szépséges előzetesek, vonzó cím, szinte üres mozi-nagyterem, egy óriás popcorn menü, 144 perc filmélmény... Így kezdődött. Sajnos nem így fejeződött be.

Szólj hozzá!

PALYA BEA, CIGÁNYZENE, DE LEGFŐKÉPPEN KLEZMER - A Zsidó Kulturális Fesztivál nyitókoncertje

2018.08.27. 21:47 dasilva64

kl2.jpgAugusztus 26-án, évtizedes készülődés után végre sikerült a Zsidó Kulturális Fesztivál egy, a Zsinagógában tartott koncertjére - ráadásul a nyitókoncertre - eljutnom. Ideje volt, hiszen az idei már a huszonegyedik. Amikor megláttam a plakátokon, hogy együtt lép fel Palya Bea és a Budapest Klezmer Band, tudtam, ezt nekem mindenáron látnom kell.

Szólj hozzá!

A HELY (The Place) - olasz film, 2017

2018.08.24. 16:28 dasilva64

a_hely2.jpgNyári délután, a városban elviselhetetlen hőség, párolgó aszfalt, moccanatlanul rezgő, oxigénhiányos levegő, izzadságfoltos bárányfelhők, kegyetlenséget sugárzó kék ég.  Menedékem egy mozi a nagyvárosi dzsungel közepén, hívogatóan felújított hűs oázis, bársonyosan sötét magányos rejtekhely. Szó sem lehet könnyed nyári szórakozásról, napfényes tengerparti romantikáról, a mai filmem legyen borzongató, mélyhűtött dráma, de legalább a tömegeket távol tartó, nehezen megfejthető Kemény Dió

2 komment

NYÁRESTI FILMSLÁGEREK - Városligettel, vacsorával és három dívával

2018.08.09. 23:12 dasilva64

be1.jpegVéletlenül adódott a lehetőség. S mivel tombol a nyár, kedveljük a jó zenét, a kellemes helyszíneket, szeretjük az újdonságokat, kaptunk az alkalmon, hogy meghallgassuk Szulák Andrea, Náray Erika és Polyák Lilla filmslágerekből összeállított estjét. A koncert kellemes időpontban, este fél kilenckor kezdődött, kényelmesen elfért előtte egy könnyű vacsora és pihentető séta.

Szólj hozzá!

HEGEDŰS A HÁZTETŐN - gondolatok félbeszakadt előadásról, megszakadt életekről, kettészakadt országról

2018.07.16. 21:56 dasilva64

heg5_1.jpgFogalmam sincs, hány éves lehettem, amikor először láttam A hegedűs a háztetőn-t filmen, azt sem tudom, mitől fogott meg azonnal, ahogyan azt sem, hányszor láttam azóta színpadon, mozivásznon, tévében - de egy biztos, nekem a Hegedűs a háztetőn a musicalek között a káposztás cvekedli. Bármikor, bárhol  bármilyen mennyiségben és tálalásban jöhet, mindig imádom.

Szólj hozzá!