HTML

körülöttemavilág

Mozi, színház, koncert, kiállítás....Komolyzene, kirándulás, műemlék. Egyszóval kultúra, ahogy én látom. Hátha téged is érdekel. Mert még nem láttad, vagy ha mégis, neked is van róla véleményed :)

Friss topikok

Címkék

TÁMADÁS A FEHÉR HÁZ ELLEN

2013.04.10. 09:01 dasilva64

Olympus Has Fallen - Olümposz elesett. Már megint egy unalmas filmcím fordítás, ki tudja miért nem volt jó az eredeti? Talán attól félt a filmforgalmazó, hogy a magyar átlagnéző jobb esetben riadtan menekül egy antik utalástól, rosszabb esetben azt sem tudja mi az?! Esetleg nem voltak biztosak benne, hogy kell írni a címet magyarul? Remek, lett helyette egy unalmas, megmagyarázó, tucat-filmcím.fehérház2.jpg

S bár ez lenne a filmmel a legnagyobb probléma....

Terrorizmus kontra Fehér Ház - hát ebben a témában éppen elég filmet láthattunk már (nekem kedvencem volt a nagy sikerű 24 óra sorozat). Lassan magunk is kitervelhetnénk egy jó kis támadást, pláne ha ezt a filmet megnézzük.

Vegyünk egy nagy harci repülőt, irányítsuk az Amerikai Egyesült Államok szíve, Washington ellen. Ne aggódjunk, a fáradtan szundikáló, alulfizetett közalkalmazottak úgysem veszik észre a behatolást, csak közvetlenül a cél előtt. Takarékossági okokból (nyilván!) csak két vadászgépet küldenek az illegális behatoló ellen, akik aztán nem is boldogulnak a feladattal. Végül azért lövessük és zuhantassuk le a gépet véletlenül pont a célhoz közel, majd adjuk meg a jelt turistának álcázott csapatainknak a támadásra. Bízzunk benne, hogy a Fehér Ház védői semmilyen valódi felkészítésen nem estek át, de még csak józan paraszti eszük sincs, viszont imádnak látványosan lövöldözve lekaszabolódni. fehérház1.jpg

( És igen, gondolkodás nélkül ki is rohannak a védett várból, és nem, nem próbálnak meg fedezékből védekezni!) Közben juttassuk be diplomáciai úton a világ legkeresettebb terroristáját az elnök közelébe (ááááá semmi, nyomozás, ellenőrzés, arcfelismerő program, szűrés....), s imígyen két fronton támadva ejtsük túszul az elnököt, a védelmi minisztert, a vezérkari főnököt és az alelnököt a saját atombiztos bunkerében. 

Kínozzuk meg rettenetesen előbb az idős vezérkari főnököt (pl. tartsunk kést a torkához), majd a védelmi miniszterasszonyt (három nagy pofon, két rúgás, pár csepp vér a száj sarkában), mert az elnök ezt úgysem bírja nézni, könnyes szemmel szólítja fel őket az ország, s talán a világ legjobban őrzött, atomtámadás elhárító-indító kódjainak átadására. Mert a harmadik kód nála van, s ő majd úgyis ellenáll! Persze mi tudjuk, hogy butaságokat beszél az elnök, mert végül az ő kódjára nem lesz szükség, anélkül is el tudunk indítani egy tömegpusztító programot....fehérház4.jpg

Kérdés, ha ilyen jól megy minden, min bukhatunk el, mit kell kiküszöbölni? Elsősorban sose hagyjuk, hogy valahol külső pályán unatkozzon egy korábbi ász, aki ugrásra készen várja, hogy újra bizonyíthasson. Ha egy belső embert ráveszünk az árulásra, az velejéig romlott legyen, az utolsó pillanatban ne árassza el a lelkiismeret-furdalás rózsaszín köde. Olyan terrorista vezért neveljünk ki, akit pár mácsós beszólás nem borít ki annyira, hogy rögvest egy kakasviadal szereplőjének érezze magát. fehérház3.jpg

De ami a legfontosabb! Végre ketyeg a bomba indításának visszaszámlálója, másodpercek vannak csak hátra....Minden igyekezetünk ellenére magányos hős talpon maradt, cselekvő-, sőt, kommunikáció-képes. fehérház6.jpgSzerencsére a lemondó kód igen komplikált, magányos hős nem is tudja bepötyögni, elakad....már a célnál vagyunk....és akkor vége, elcsúszunk egy egészen vékony kis banánhéjon.... Ne hagyjuk, soha ne hagyjuk, hogy a védelmi központban legyen egy afro-amerikai (!), nőnemű (!) egyed, aki sikoltva elárulja magányos hősnek, melyik gomb a kettőskereszt!!!!!!! 

Antoine Fuqua filmje lehetne jó is.... Feszesek és látványosak az akciójelenetek, főképp a robbantások, épületomlások. Rengeteg a húzó név, Gerard Butler, Aaron Eckhart, Angela Bassett, Ashley Judd (5 perc), Morgan Freeman (10 perc). És akit nem zavarnak a logikai bakik, csak a látványra, az effektekre hajt, az bátran nézze meg!

fehérház7.jpg

De a címet, azt akkor sem tudom megbocsájtani....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korulottemavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr385214601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.